Aansprakelijkheid verzekering

 • Werelddekking
 • Voor het hele gezin
 • Inclusief huisdieren

Als u aansprakelijk bent voor een schade dan lopen de kosten snel op. Met de aansprakelijkheidsverzekering van Cabriodirect bent u hiervoor verzekerd. Ook schade veroorzaakt door huisdieren.

Bereken mijn premie

Het nut van een aansprakelijkheids verzekering

Wat houdt een aansprakelijkheids verzekering nu in?

Veroorzaakt u schade aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders die u moet betalen? Daarvoor is de Aansprakelijkheidsverzekering. Wij betalen dan de schade.

Premie berekenen

Bereken binnen 20 seconden uw premie

Bereken mijn premie

Schade

Bent u aansprakelijk voor schade?

Meld direct uw schade

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden van onze aansprakelijkheid verzekering

Bekijk voorwaarden

Met onze aansprakelijkheids verzekering bent u wereldwijd verzekerd voor schade die u moet betalen. Deze verzekering geld niet alleen voor u maar ook voor uw inwonende gezinsleden.


Spullen en personen

U bent verzekerd wanneer u aansprakelijk bent voor schade:

Aan personen binnen en buiten het gezin.
Aan zaken van anderen dan de verzekerden.
Aan andermans zaken die aan u zijn toevertrouwd.
Als u voor iemand anders die u daarom heeft gevraagd zonder tegenprestatie een vriendendienst levert.
Veroorzaakt door uw kinderen tijdens vakantiewerk of een bijbaantje.
Veroorzaakt door joyriding door een verzekerde jonger dan 18 jaar

Gebouwen

U bent verzekerd wanneer u aansprakelijk bent voor schade:

Veroorzaakt door uw koopwoning en bijgebouwen waarvan u eigenaar bent.
Veroorzaakt door uw tweede woning, vakantiewoning, recreatiewoning of stacaravan binnen Europa.

Gehuurde vakantiewoningen

U bent verzekerd wanneer u aansprakelijk bent voor schade:

Veroorzaakt door brand en water aan een door u gehuurde vakantiewoning in het buitenland en de bijbehorende inboedel.

Voertuigen

U bent verzekerd wanneer u aansprakelijk bent voor schade:

Veroorzaakt als u passagier bent, tenzij het vervoermiddel aan u was toevertrouwd.
Veroorzaakt met of door kinderspeelgoed dat niet harder kan rijden dan 10 kilometer/uur
Veroorzaakt met of door een op afstand bestuurbare modelauto.
Veroorzaakt met of door een motormaaier.
Veroorzaakt met of door een roeiboot, kano, surfplank of op afstand bestuurbare boot.
Veroorzaakt met of door een zeilboot als die een zeil heeft kleiner dan 16m2 en een motor met een vermogen onder 3 pk / 4 KWh.
Veroorzaakt met of door deltavliegen, parasailing of parachutespringen.
Veroorzaakt met een modelvliegtuig tot 20 kilo.
Veroorzaakt door joyriding van een gezinslid jonger dan 18 jaar, als er geen aansprakelijkheidsverzekering is voor de auto of motor.

De schade in de meest gangbare situaties is allemaal verzekerd binnen onze aansprakelijkheids verzekering. Om u ervan te overuigen dat wij een uitstekende dekking hebben vermelden wij graag wat niet verzekerd is. U zult zien dat dit heel weinig en heel logisch is.


U bent niet verzekerd

 • Als de schade door u opzettelijk of met uw toestemming is veroorzaakt. Wij vergoeden ook geen schade als die is veroorzaakt door iemand uit een groep waar u bij hoorde. Het maakt in dat geval niet uit of u zelf niets heeft gedaan.
 • Als de schade te maken heeft met seksueel gedrag. Wij vergoeden ook geen schade als die is veroorzaakt door iemand uit een groep waar u bij hoorde. Het maakt in dat geval niet uit of u zelf niets heeft gedaan.
 • Als de schade te maken heeft met wapengebruik terwijl u geen wapenvergunning heeft.
 • Als de schade veroorzaakt is onder invloed van alcohol of drugs.
 • Als de schade is veroorzaakt als u bezig bent met het uitoefenen van uw beroep of bedrijf. (Uw werkgever is verantwoordelijk voor deze verzekering)
 • Als de schade veroorzaakt is aan of met zaken die u niet in uw bezit had mogen hebben.
 • Als de schade is veroorzaakt tijdens verboden of strafbare activiteiten.
 • Als u niet meer in Nederland woont.

Onze voordelen

 • Online afsluiten
 • Geen poliskosten
 • Telefonisch bereikbaar
 • 14 Dagen bedenktijd

Online afsluiten

Doordat u zelf uw verzekering online afsluit en zelf veel online regelt kunnen wij de kosten laag houden. Door de vergevorderde automatisering kunnen wij u snel en eenvoudig van dienst zijn. U ontvangt van ons direct een bericht met uw polisvoorwaarden. Wordt uw verzekering niet direct online geaccepteerd dan houden wij u op de hoogte.

Telefonisch bereikbaar

U sluit uw verzekeringen online af en u kunt veel online zelf regelen. Mocht u nog vragen hebben of er zelf niet uitkomen? Dan staat er deskundig team voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze klantenservice kent ruime openingstijden en lossen graag uw problemen op.

Geen poliskosten

U betaald bij ons geen polis kosten of administratie kosten. De prijzen die wij u tonen zijn inclusief alle belastingen. U ontvangt achteraf geen verrassingen en weet direct waar u aan toe bent.

14 Dagen bedenktijd

Voor al onze verzekeringen geldt dat u 14 dagen bedenktijd heeft. Bent u achteraf niet tevreden over onze dienst of product? Dan kunt u kosteloos, zonder opgaaf van redenen, uw verzekering annuleren. Wij doen dan alsof uw verzekering nooit bestaan heeft.

01 juni 2022
Samenwonend met kinderen
Nuttig
3
Slechte bereikbaarheid

Niet zoveel eigenlijk.

Niet bereikbaar per telefoon en per mail. Na het opheffen van de schorsing van mijn auto pas na 4 weken bevestiging dat de verzekering weer is geactiveerd. Hierover meermaals gebeld en gemaild maar geen aanpassing in mijn online omgeving. Het is dus onzeker of je verzekering (weer) geactiveerd is. Nu de verzekering opgezegd.

20 september 2019
Samenwonend
4× Nuttig
2
afstandelijk, jaarlijks veel duurder

aanvankelijk concurrerend, maar daarna wordt de verzekering jaarlijks zoveel duurder dat na 2-3 jaar veel duurder dan de concurrentie

(1) beëindigt verzekering zonder enig persoonlijk contact, geen poging om een misverstand uit te sluiten en/ of op te helderen (2) onpersoonlijk, niet zuinig op (trouwe) klanten; (3) ook igv een probleem alleen email-reactie, en met flinke vertraging.

28 september 2017
Alleenstaand met kinderen
Nuttig
7
Goede service

Net overkomende verzekering niet opdringerig, prettig geinformeerd door de medewerkers. Ik hoop echter geen gebruik van de verzekering te hoeven maken. En bovenal een zeer nette premie.

Bij onze aansprakelijkheidsverzekering heeft u nooit een eigen risico, ook niet in specifieke gevallen. Daar zijn we helder in, net als in onze voorwaarden.

Er zijn ook verzekeraars die een (verhoogd) eigen risico gebruiken voor specifieke schadeoorzaken. Bijvoorbeeld voor schades veroorzaakt door kinderen of huisdieren. Als uw kind dan per ongeluk de vaas van de buren omstoot, dan betaalt u een (hoger) eigen risico, dan als u zelf deze vaas om zou stoten.
Het is niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) af te sluiten. Toch voelen de Nederlanders van nu vaak een morele verplichting om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarom heeft 96% van de Nederlanders zo’n verzekering. De aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk zowel schade aan spullen als letselschade die u aan anderen toebrengt. Ook als die door uw kinderen of huisdieren wordt veroorzaakt. En dat is wel zo’n prettig gevoel.
De verzekering geldt voor:

1. Uzelf en gezinsleden die bij u in huis wonen (uw partner, kinderen van u en uw partner, ouders en grootouders van u en uw partner en ongetrouwde familieleden van u en uw partner).

2. Kinderen van u of uw partner die niet meer in huis wonen, maar nog wel naar school gaan of studeren.

3. Mensen die bij u logeren, als de schade niet door een andere verzekering wordt vergoed.

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar!

Naar de klantenservice

Veel gestelde vragen

040 - 264 59 76

Momenteel gesloten

Klantenwaardering 6.1

Meer over klanttevredenheid